Güvenlik politikası

Özdilekteyim.com'un amacı ziyaretçilerinin internet üzerinden rahat ve güvenli bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamaktır. Bu hedefle yola çıkan Özdilek, bu ortamı sağlayabilmek için altyapısını en son teknoloji ile yapılandırmıştır.


İnternet alışverişi güvenli midir?

Sitemizde bilgi kaybını, bilginin izin verilmeyen kullanımını ve izinsiz değiştirilmesini engellemek için uygulanan güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Bu güvenlik önlemlerden bazıları şu şekildedir:


Üyelik bilgileriniz

Üyelik adresleriniz ve üye giriş şifreleriniz veritabanımızda şifreli olarak saklanmaktadır.


SSL sertifikası

Kredi kartı alışverişlerinde 256 bit SSL Güvenlik sistemi kullanılmaktadır. Böylece kredi kartı işlemi sırasında kart bilgilerinin üçüncü şahıslar tarafından görülebilmesi imkansız kılınmaktadır. Alışverişiniz sırasında bütün dünyada geçerli olan SSL güvenli iletişim protokolünü barındıran https://ozdilekteyim.com adresinde işlem yapılmaktadır. Bu SSL güvenlik protokolü sayesinde sitemize verdiğiniz kredi kartı bilgileriniz şifrelenerek bankaya gönderilir ve bu işlem sırasında bu bilgilere ulaşılması mümkün değildir. Kart numaranızı kesinlikle kimse göremez.

Ayrıca kredi kartı bilgileriniz para transferi işleminde anlaşmalı bankalar sayesinde dünya standartı olan SET protokolünden de geçmektedir.


Kredi kartı güvenliği

Müşterilerin alışverişlerinde kullandıkları kredi kartı bilgileri sistemimizde kesinlikle tutulmamaktadır.

Elektronik ticarette kredi kartı bilgilerinin başkalarının eline geçme riski günlük hayattakine göre çok daha azdır. Günlük hayatta ödeme yaparken kredi kartı bir başkasına verilmekte, bu yüzden kredi kartının üzerindeki bilgilerin gizliliği büyük oranda ortadan kalkmaktadır. SSL ve SET güvenlik protokelleri sayesinde ozdilekteyim.com ve banka arasındaki veri akışı sırasında bilgiler şifrelenerek aktarılmakta böylelikle bilgilerin başka bir kişinin eline geçmesi durumunda çözülebilmesi (yani kullanılabilmesi) önlenmektedir. Böylece kart bilgilerinin gizliliği ve alışverişin güvenliği sağlanmış olmaktadır. Bu sistem sayesinde Özdilek sizin kredi kartı bilgilerinizi göremez.

Ayrıca kredi kartı sahiplerinin internet üzerinde yapılan alışverişlere de diğer alışverişler gibi her zaman itiraz hakkı vardır.


E - Bülten üyeliğinden “Kolayca” ayrılma

Kampanya ve indirim fırsatlarından yararlanmanız için sağlanan günlük e - bülten hizmetinden, herhangi bir zaman diliminde ayrılmak için; gönderilen e - postanın alt kısmında bulunan “E - bülten listemizden çıkmak için lütfen tıklayınız” linkine tıklayarak, Ozdilekteyim.com e - bülten üyeliğinden kolayca çıkabilirsiniz.


İletişim bilgileri

Ünvan: Özdilek Alışveriş Merkezi ve Tekstil Sanayi Anonim Şirketi

Adres: Soğanlı Mah. İstanbul Cad. No:343 / 345 Osmangazi / BURSA

Her türlü görüş, öneri ve siparişlerinize ait sorularınız için info@ozdilekteyim.com adresine e - posta gönderebilirsiniz.



Mağaza Sipariş kargolama süreci hakkında

*Hafta içi 16:00’dan önce gelen siparişlerde sipariş verildiği günden itibaren 3 iş günü içerisinde kargoya teslim süreci başlar.

*Hafta içi 16:00’dan sonra gelen siparişler için ertesi gün itibariyle 3 iş günü içerisinde kargoya teslim süreci başlar.

*Cumartesi günü saat 12:00 ‘a kadar gelen siparişlerin cumartesi gününden itibaren 3 iş günü içerisinde kargoya teslim süreci başlar.

*Cumartesi günü hazırlanıp kargoya teslim edilen siparişlerin kargo tarafından sevk işlemi pazartesi günü itibariyle başlar.

*Ups Kargo cumartesi ve pazar günü kargo dağıtımı yapmamaktadır.


Kişisel bilgi toplama prosedürü

İşbu bilgilendirme 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) 10. maddesi gereği yapılmaktadır.


Özdilek Alışveriş Merkezi ve Tekstil Sanayi Anonim Şirketi ve iştirakleri, müşteri bilgilerinin gizli tutulması ve bu bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması için gerekli tedbirleri almayı taahhüt eder. Özdilek ve çalışanları, görevlerini yerine getirirken elde ettikleri bilgilerin gizliliğini korumayı ve söz konusu bilgileri sadece mevzuat kapsamında kullanmayı taahhüt etmektedirler.

KVKK uyarınca Özdilek tarafından müşterilerimizin verileri Veri Sorumlusu sıfatıyla işlenmektedir.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel veri olarak tanımlanabilecek müşterilerimize ait ad, soyad, e - posta adresi, T.C. Kimlik numarası, demografik veriler, mali veriler vb. veriler, siparişlerinizi almak, ürün ve hizmetlerimizi sunmak, ürün ve hizmetlerimizi geliştirmek, sistemsel sorunların çözümü, ödeme işlemlerinizi gerçekleştirmek, önceden onay vermeniz halinde siparişleriniz, ürünler ve hizmetler hakkında pazarlama amacıyla, bilgilerinizi güncellemek ve üyeliğinizi yönetmek ve sürdürmek, ilginizi çekebilecek ürün ve hizmetleri önermek ve 3. kişilerin teknik, lojistik ve benzeri diğer işlevlerini Özdilek adına yerine getirmelerini sağlamak ve mesafeli satış sözleşmesi vb. sözleşmelerin ifası amacıyla Özdilek, Özdilek iştirakleri ve üçüncü kişi ve / veya kuruluşlar tarafından süresiz / süreli kaydedilebilir, yazılı / manyetik arşivlerde muhafaza edilebilir, kullanılabilir, güncellenebilir, paylaşılabilir, transfer olunabilir vb. suretler ile işlenebilir.


Kişisel verilerinizin Özdilek tarafından işlenmesi ile ilgili olarak; KVKK’nın 11. maddesi uyarınca; kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verilerinizin işlenmiş olması halinde buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerinizin işlenme amacı ve buna uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde ve yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini talep etme, kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, düzeltme veya silme işlemlerinin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme haklarınız bulunmaktadır.


Kişisel verilerle ilgili her türlü sorunuz için Özdilek veri güvenliği sorumlu yetkili birimiyle iletişime geçiniz.


Şirket Veri Güvenliği Sorumlu Yetkili Birimi: bt@ozdilek.com.tr